Nieuwsbrief april 2020

Bekijk deze e-mail online
Welkom bij de allereerste nieuwsbrief van het Montferland Cultuurfonds!
Een aantal maanden terug heeft u zich na een van onze concerten aangemeld om op de hoogte te blijven van de activiteiten die het Montferland Cultuurfonds organiseert. 

Via deze weg houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten waar wij op dit moment mee bezig zijn.
Streetartproject '75 jaar vrijheid'

In de afgelopen weken heeft RoosArt een hoogstaand streetartproject neergezet in het teken van 75 jaar vrijheid. De getalenteerde kunstenares uit Hanzestad Doesburg laat diverse portretten gebaseerd op ‘Titel II - Vrijheden’ uit de Nederlandse grondwet zien.
Aan het Stadsplein in 's-Heerenberg zijn de designs tot zeker september van dit jaar te bewonderen. Dit project is een initiatief van het Montferland Cultuurfonds en Montferlands Mooiste.

 Omroep Gelderland heeft afgelopen weekend een item uitgezonden over de totstandkoming van de portretten. Om het artikel te bekijken, klik hier. Ook De Gelderlander heeft haar gevonden en plaatste een mooi artikel over dit project afgelopen weekend. Lees het artikel hier.

Zie hieronder alvast een preview van het fantastische eindresultaat!

Herdenkingsbijeenkomst Doetinchem
Op zaterdag 21 maart zou de herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden over 75 jaar vrijheid in Nederland. Een speciaal gecomponeerd requiem door Teun van de Steeg, in opdracht van het Montferland Cultuurfonds, kon helaas niet worden uitgevoerd in verband met het Corona virus. Dit requiem zal worden uitgevoerd door het Oost Gelders Symfonie Orkest, samen met het Arnhems Oratoriumkoor onder leiding van dirigent Alexander Geluk en is een onderdeel van de herdenking in de Catharinakerk te Doetinchem.
Op dit moment wordt er overlegd tussen alle betrokken partijen over een nieuw uit te voeren datum in 2020 of 2021.
Wanneer activiteiten in Nederland weer doorgang mogen vinden, laten wij graag onze plannen weten. Wij hopen u in ieder geval gauw weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen!
Website
Facebook
Instagram
Copyright © *2020* Stichting Montferland Cultuurfonds, Alle rechten voorbehouden.

Onze gegevens zijn:
Stichting Montferland Cultuurfonds, Het Kattenburg 6, 7041 AS 's-Heerenberg 

Ontvang je liever minder of geen e-mails van ons?
Je kan je voorkeuren wijzigen or schrijf je hier uit.