Fotowedstrijd: Ode aan het Montferlandse Landschap!

*De fotowedstrijd is gesloten, deelname is niet meer mogelijk*


MONTFERLAND - Nergens ter wereld is het landschap op korte afstand zó divers als in Nederland. Maar het vertelt steeds hetzelfde verhaal: de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur. Net zo lang vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en kunstenaars. Het landschap houdt ons ook een spiegel voor: keuzes uit het verleden hebben invloed op het landschap van de toekomst. Gedurende 2021 brengen zeven streken, waaronder de Achterhoek een Ode aan het Nederlandse Landschap.

 

Stichting Montferland Cultuurfonds & kasteel Huis Bergh haken aan op dit themajaar en organiseren een fotowedstrijd met het thema ‘Ode aan het Montferlandse Landschap’. Iedereen wordt uitgedaagd om de mooiste, de meest herkenbare, unieke, karakteristieke, authentieke, liefdevolle foto van het Montferlandse landschap te maken. Iedereen mag aan deze fotowedstrijd meedoen, per persoon met maximaal 2 foto's. Zowel inwoners van Montferland, bezoekers of mensen uit de regio. Als de foto maar in Montferland is gemaakt.

 

Prijzen en foto-expositie

Uit de inzendingen worden 10 winnende foto’s geselecteerd. De fotografen van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond geldprijzen ter waarde van respectievelijk €500, €250 en €100. De overige prijzen bestaan uit dinerbonnen van Grandcafé de Snor en Restaurant HJ’57 uit ‘s-Heerenberg.  De winnende foto’s worden in de maand oktober geëxposeerd in de ‘Oudste tuin van Nederland’ in de ’s-Heerenbergse Plantage. Ook wordt en een gelimiteerde oplage ansichtkaarten gedrukt met daarop de prijswinnende foto’s.

 

Deelname en spelregels

 Op deze pagina kom je alles te weten hoe je kunt deelnemen aan deze fotowedstrijd en wat de spelregels zijn. Deelnemen kan tot 13 september 2021.  Een deskundige jury bestaande uit Theo Kock (fotograaf), Ilse Bekker (fotograaf) Fons van Pul (Voorzitter Montferland Cultuurfonds), Jacqueline Wissink (Huis Bergh) en Wim Hendriksen (Bergh in het Zadel) kiezen aan de hand van de inzendingen de winnende foto’s. De winnaars worden bekend gemaakt op 30 september 2021.

Deelname reglement

Wil je meedoen aan deze fotowedstrijd? De spelregels lees je hier.

Foto's inzenden

Per persoon kun je deelnemen met maximaal 2 foto's. Meer lees je hier.